Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sn Heyyomola soğanlıları hiç sökmediğinizi gördüm . Sulanma durumlarını merak ettim .Yazları hiç sulama yapılmayan bir yerde mi duruyorlar . Yoksa sulama olduğu halde çürümüyorlar mı ? Bu yıl ilk defa erengül ektim . Otomatik sulama olduğu için bahçede sürekli sulanan bölümdeler . Söküp veyahut toprakta bırakmak konusunda kararsız kaldım .Teşekkür ederim .
|
Yaz aylarında sulanıyorlar. Nergis, çiğdem ve sümbüllere hiç dokunmuyorum, tamamen açık havada yaz-kış kalıyorlar. Bulundukları tarhın altında 7 cm kalınlığında pomza taşı döşeli olduğundan drenaj sorunu olmuyor. 3-4 senede bir çoğalan soğanları ayırıp başka yerlere dikiyorum.
Lale yaprakları sararınca (Temmuz ayı başları) sökülüp tekrar dikileceği zamana kadar (Kasım ayı) serin ve havadar bir yerde saklanıyor. Laleler hiç sökülmese de yeşerip çiçekleniyor ancak her sene daha derine kaçtığından verimli olmuyor.
Zambaklar da hiç sökülmeseler daha güzel gelişiyor, ancak çok iyi drenaj ve dondan korumak gerekiyor.
Geçen sene çiçekli halde alıp diktiğim erengüllerin bir kısmını hiç sökmedim. Kışa girerken toprağın üstünü öğütülmüş budama artıklarıyla 5 cm kalınlığında malçlamıştım. Mart ayı başlarında malç malzemesini kaldırdım. Pençeleri söküp saklasak (hafif nemli torf veya cocopeat içinde) Kasım ayında tekrar dikseydik, bu kadar güçlü çiçeklenmezlerdi herhalde...
17 Mayıs 2015' den