Dün balkonumdaki bitkileri tek tek elden geçirdim. Kurumuş, hastalıklı yapraklar, çiçekler ayıklandı, diplerinde yetişen yabanî otlar söküldü.
Siklamenler uykuya geçmeden önce acele etmeden tohumlarını olgunlaştırıyordu, tohum kapsülü açılanları topladım ve etiketleyerek kurumaları için çay tabaklarına koydum.
Saksı tabaklarını sabunlu suyla yıkadım, balkonu önce süpürüp saksıları oradan oraya sürükleyerek sonra da sabunlu suyla silerek temizledim. Haliyle yorucu ancak sonuç olarak oldukça güzeldi. Ben de hafifledim bu temizlikle.

Bugün de makineyi elime alıp gözümden kaçan bazı ayrıntılarla birlikte gelişmeleri çektim.
Bitkilerin son aşamadaki çiçek açmış hallerinden çok çiçeğe gelene kadar ki gelişimlerini takip etmeyi daha çok sevdiğimden benim balkonumda çiçekli bitkiler kadar çiçeksiz hâllerini de bol bol göreceksiniz sevgili misafirlerim
Sarı yıldızımda üç tane tomurcuk var. Çiçeğini çok merak ediyorum. Diğer yıldız da kendime anneler gününü bahane ederek aldığım hediye yıldızım. Bodur, küçük çiçekli bir varyete, çiçek rengi koyu pembe.
Zambaklarımda da tomurcuklar belirginleşti yakında açar, kokularını merakla bekliyorum
Hostalarım beni üzenlerden, donmuş gibi hiç ilerlemiyor gelişimleri. Üstelik yaprak kenarlarında kahverengileşme başladı