Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi extant958
gerçek solucan larvalarıysa bunlar zaten meşhur kaliforniya kırmızı solucanları olur solucan gübrelerini bunlar yapıyor. saksıdan çıksalar bile 50 cm gitmeden ölürler,yok eğer ben bunları besleyeyim derseniz patataes kabukları,yumurta kabukları renksiz baskılı kağıtlar çay posaları ,kahve telveleri ile size devamlı gübre imal ederler  Şimdi samsunda havalar güzel 16-25 derece arası sıcaklıkları severler bir leğene aktarın üstünede atın renksiz gazete kağıdı yırtıklarını domates kabuklarını çay posalarını muz kabuklarını yavaş ça gübreniz oluşsun
|
Sayın extant958 tavsiyeleriniz için teşekkürler

ama gübre yapmaya ihtiyacım yok saksıdan kaçmasınlarda gübre lazım olursa alıveririz 3-5 kg yeter gider 1 haftadır çıkan kaçanda olmadı zaten demekki derinlerde dolaşıyorlar aman ben onlara ellemem aşşası onların olsun yukarısı benim solucana benziyor ama tam solucandır diyebilende çıkmadı vetman996 denk gelirse konuya o tam bir teşhis koyabilecektir bir üretici olarak.Gerçi ne olduğu o kadar önemli deil gübre yapma niyetim olmadığı için dışarı kaçmasınlar bitkilerime zararı olmasın yetiyor bana, şimdiye kadarki yorumlardanda anladığım kadarıyla faydası var zararı yok bunların.
Kaliforniya solucanıysa saksıdan çıkınca neden 50 cm gitmeden ölür ki yavru olduğu için mi?yoksa büyükleridemi dışarıda yaşayamıyor?