View Single Post
Eski 23-05-2015, 07:53   #3
Jakin
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Sirken Otu (Chenopodium Album)

Sirken Otu Hakkında (biraz dil düzeltmesiyle aşağıdaki linkten alınmıştır)
Sirken Otu ve Sirken Otunun Faydaları | SifaliBitkileriniz

Sirken Bitkisi Kullanımı ve Faydaları

Sirken otu (Chenopodium album) Ispanakgiller (Chenopodiaceae) familyasındandır. Çiçeklenmeden önce toplanır. Halk arasında yabani ıspanak olarak bilinir.

Ispanak gibi pişirilebilen sirken otu ıspanaktan daha faydalı besin değerlerine sahiptir. İçerdiği vitamin ve mineral yoğunluğu ıspanaktan daha faydalıdır. İçeriğinde A, B, C, B6 vitaminleri ve Demir, Niacin, Kalsium, Protein, Sodyum mineralleri bulunur. Lifli bir sebzedir.

Sirken Otunun Bilinen Yararları

Kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır. Bağırsakları temizleyici özelliği vardır. İltihap ve yara kurutucu özellikleri vardır. Tohumlarının bağırsak yumuşatıcı etkisi vardır.

Bunun için, her demlenecek bardak başına 10 gr tohum kullanılmalıdır. Bazı Amazon kabilelerinde emziren kadınlara süt üretimini artırması için bol bol sirken yedirildiği Amerikan kaynaklarında belirtiliyor.

Sirken Otunun Zararları

Bitkinin aşırı kullanımının sinir ve sindirim sistemine zarar verebileceği söylenir. Ayrıca böbrek rahatsızlığı olanların sirkenden uzak durmaları önerilir.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön