View Single Post
Eski 22-05-2015, 21:32   #12718
menekşeci_şirin
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-09-2014
Sayın Artemisya, çeliğimizi toprağa diktikten sonra toprağı biraz suluyoruz veya daha önceden toprağımız biraz ıslak olabilir bu şekilde kaba koyuyoruz ve ben bir hafta hiç açmıyorum bir hafta sonra açıyorum ağzını bekıyorum yaprağı hafif parmağımla dürtüyorum toprağa tutunmuşsa dışarda bırakıyorum yok eğer oynama fazlaysa biraz su verip 30 dakika havalandırıp tekrar kabın ağzını kapatıyorum ve bir hafta daha orada tutuyorum.

Tahviye besin konusunda şöyle bir şey var ben menekşelerimin toprağında yüksek oranda perlit ve vermikülit kullanıyorum normalde 1/3 perlit 1/3 vermikülit ve 1/3 torf olması tavsiye edilir ancak ben perlit ve vermikilitin oranını arttırıyorum torfu kısıyorum yazın aşırı sıcaklarda bakteri oluşumunu minimize etmek için.Bu yüzden sıvı gübre ''Menekşe coşturan'' kullanıyorum yani menekşelerimin toprağında alabilecekleri besin çok az oluyor bunu sıvı besinle gideriyorum bunu da şöyle yapıyorum 3 sulama normal su sonra 1 sulama gübreli suyla güzel menekşeler elde etmek için gübre kullanımı şart çünkü sulamalarla ve uzun süreli toprak değişimi yapılmadığında topraktaki mineraller bitiyor ve menekşemiz kendisi için gerekli bu minerallerden mahrum kalıyor.
Hayır sadece hobi olarak yapıyorum.

Ayrıca anlatımını yaptığım kap yöntemini şu başlıkta anlatmıştım oradan da okuyabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/19198-36.htm

Saygı ve sevgiyle herkese bol şans...

menekşeci_şirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön