View Single Post
Eski 22-05-2015, 17:55   #12715
menekşeci_şirin
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-09-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya Mesajı Göster
Sevgili Menekşeci Şirin, cevaplarınız çok faydalı oldu, üstelik sırayla özenle cevaplamışsınız çok teşekkür ederim. Demek ki menekşe üretmek sabır gerektiriyor, 4,5 ay az zaman değil.. ama sonucunu görmeye değer bence. Sonrasında o menekşeyi bebekten büyütmek, marketten almaktan daha büyük mutluluk verir ve aramızda daha farklı bir bağ olur gibime geliyor.. bakalım benimkiler tutacak mı, inşallah bebeklerimin olmasını çok istiyorum.

Bu arada benim anne yaprağın olduğu minik kapların altı delik değil sorun olur mu bu? O şeffaf kutuyu da kapatıyorum nem olsun diye pek fazla kurumuyor toprak.
Sayın Artemisya bir şey değil işinize yarayacak bilgiler bulabildiyseniz ne mutlu bana.
Evet büyük bir sabır işi şu an koyacağım fotoğraftaki pembe beyaz menekşeler tam bir yıl oldu kendim çelikten ürettim gerçi şu an elimde bulunan bütün menekşeler kendi üretimim durumunda fotoğrafta baya bir de çelik var yavrularıyla.

Çelikleri koyduğunuz küçük kapların altına delik açmaya gerek yok ben açmıyorum.Çelikleri ilk 1-2 hafta kapalı kapta tutma olayını doğru buluyorum tutması daha kolay oluyor.

Çiçeklenen veya çiçekli şekilde aldığınız menekşelerin saksısını değiştirmek ise yanlış bir uygulama umarım çiçek açmaya devam ederler çiçeklenen veya çiçekli menekşenin saksısını değiştirmek menekşeyi şoka sokabilir çiçeklenme durabilir bu konuya dikkat etmek lazım.
Ayrıca menekşenin çapının saksının çapının 3 katı olması gelişimi çok etkiliyor bu konuda başka bir önemli nokta.
Saygı ve sevgiyle herkese bol şans...

menekşeci_şirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön