View Single Post
Eski 22-05-2015, 14:27   #1150
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Ofsaytı bozan efe nin hemen solunda ebediyete inkal etmiş mavimsi bir efe mi var yoksa torfun müştemilatı mı tam denk gelmiş.

Name:  efe.jpg
Views: 1140
Size:  71.2 KB

Muhtemelen bir yere aktaracaksınız çünkü bulunduğu yer efelere ileride yetmeyecek oynamak için yer arayacaklardır. Efeyi konumlandıracağınız yerde toprak-torf-gübre karışımı yaparsanız yakışır. Ama fideler gelişinceye kadar mevcut ortamdaki besin efelere yetecektir.

Sulama için de; fideler büyüyünceye kadar havanın toprağın durumuna göre sık sulamak, nemsiz bırakmamak iyi olur, ancak biraz geliştikten sonra suyu azaltmak, gerektiğinde vermek daha iyi olur. Baktınız efenin benzi solmuş, cepkeni bir tarafa fesi diğer tarafa düşmüş o zaman bolca sulayın ki saçının tellerine kadar su gitsin. Ancak dediğim gibi susuzluktan yerde süründüğünü görmeden su vermezseniz suyu bulmak için saçak kökleri daha iyi gelişecektir.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön