View Single Post
Eski 21-05-2015, 14:42   #12707
Artemisya
Ağaçsever

Artemisya's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Kapsül kuruyup rengi yeşilden kahveye dönmeli. Kahveye dönmesini beklemeden de açabilirsiniz ama mutlaka kuru ve incelmiş olmalı. Çiçek dalını incelmeden koparmak doğru olmaz ve kopardıktan sonra da 1-2 ay dışarıda kurumasını bekleyebilirsiniz. Kurumuş tohumlar siyah renkte olur. Aslında çok kolay bir işlem ve buradaki herkesin yapabileceğine eminim. Çoğunuz zaten rastlantısal olarak menekşelerin meyveleri ile karşılaşıyorsunuzdur ama bozulan çiçekleri kopardığınızdan pek çoğu çöpe gidiyordur. Bozulan çiçekleri koparmazsanız sizde menekşe meyvelerine kavuşur ve sabırla tohum olmasını bekleyebilirsiniz. Bu zahmetli bir iş. Ben yapraktan 15-20 günde yavru çıkarıyorum ama eğer hibrit yaratmak istiyorsanız (mesela beyaz ve kırmızı menekşeden kırmızı noktalı bir beyaz menekşe o zaman bu işlem mutlaka olmalı. Burada bazen yaprakları çaprazlamaktan bahsediliyor. Bu şekilde hibrit olma ihtimali yok denecek kadar az ancak yaprak çaprazlama ile olsa olsa o da düşük ihtimal ama ejder (chimera) olur. Hibrit ejderden farklı birşeydir ve genetik olarak değişim demektir. Hibriti yapraktan çoğaltabilirsiniz. Çalışmalarımın devamını sizlere sunmaya devam edeceğim ama tohumdan yavruların çıkması biraz zaman alabilir. Çıkınca onları da fotoğraflarım. Herkese huzur dolu günler dilerim. "Bilgi paylaştıkça çoğalır"
Çoook beğendim menekşelerinizi maşallah! Kahraman bey nasıl böyle sık ve çok çiçek veriyor, nasıl bakıyorsunuz menekşelerinize? son mesajınızın üzerinden epey geçmiş, umarım arada bakıyorsunuzdur foruma.. lütfen bana biraz tüyo verin

Artemisya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön