View Single Post
Eski 21-05-2015, 14:32   #1146
GothiCat
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın GothiCat;

Fideleriniz çok güzel gelişmiş durumda. Sanki biraz güneşi az görüyor gibi. Siz onların her birini ayrı ayrı saksılara alırsanız güzel verim alırsınız. Güneş ve suyuna dikkat ettikten sonra verimli oluyorlar.
Çok teşekkürler.İlk deneme için oldukça şaşırtıcı oldu gelişimleri.Tohumu da ithal almıştım,annem hergün bakıp bakıp dalga geçiyor Hiç düşünmemiş yetiştirebileceğimi,"ta yurtdışından tohum getirmiş bir de......Sanki çıkacakmış gibi!" diyormuş içinden.Şimdi ne zaman yeriz diyor

Güneşi tam olarak günün yarısında alıyor diyebilirim.Bizim balkona güneş sabahtan öğlene kadar doğrudan geliyor,öğleden sonra arka bahçeye geçiyor.Hep ışıklı ortam ama direkt güneş ışığı alımı bu şekilde...Ben de biraz pimpirikliyim ilk domateslerim diyerek,perdeleri çekip doğrudan ışık görmesinler diye dikkat ediyorum.Yanlış mı yapıyorum? Acemilik işte ben ilk şaşırtmadan sonra hemen esas saksıya aldım hepsini fidelerimin.Şimdi de o kocaman seramik saksıdan zedelemeden-incitmeden nasıl çıkartıp fideleri ayırabilirim diye düşünüyorum.Çünkü uzayanlar diğerlerinin gelişimini etkiliyor,güneşini kesiyor gibi gelmeye başladı.Bir yandan da bırak onlar kendi kendilerini ekarte etsinler diyorum kendime.Neticede doğada işler bu şekilde yürüyor:Zayıf olan kaybeder,güçlü olan kazanır.Durduk yere güzel gelişen fideleri de öldürmeyi göze alamadım.Kaş yaparken göz çıkartmaktan korkuyorum

GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön