Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Tarifiniz bana sirke sineği larvalarını anımsattı, fazla nemli torfta sık karşımıza çıkarlar.
Bir araştırın isterseniz, gördükleriniz onlar ise gübrenizi tamamen kurutmanız halinde öleceklerdir...
|
Ev ortamı olduğu için acele tarafından toprak harcımı yapıp ortalıktan kaldırmam gerektiği için 20 kg solucan gübresinin hepsini kullandım baya bi toprak var saksıların topraklarını komple değiştirdim artan topraklarıda üç dört kat poşetledim kurtcuklar dışarı çıkmasınlar diye cocopeatı yeni sulayıp ıslak gene harçla karıştırdım toprak baya bir nemli kaldı kapalı diye sıkıntı çıkarırmı acaba torflarda hava deliği oluyor dikkatimi çekmişti.Açık bırakdak kurtcuklar kaçacak kapalı bıraksak toprak rutubet yapacak ne yapacağız acaba?
Benim en büyük korkum kurtcuklar saksıları terk edip dışarı çıkarsa çok kötü olur sinek lavrasıysa ölmesede sorun olmaz sanırım sinek olup uçar gider heralde ama sürekli yumurtlar sürekli kurt mu dolar onuda bilmiyorum.
İyimser olayım kurtcuklarım nemli ortamı sevdiği için toprağı terk etmez diyelim bu seferde toprak susuz kalıp kurusa mekanı terk edip kaçma durumları gene oluşurmu bir sürü kafamı kurcalayan soru dolu.
İlk gelen solucan gübresi ne güzel tertemizdi valla içeriğini bilemiyorum ama temizlik olarak iyiydi.