Konu
:
Ortanca (Hydrangea)
View Single Post
19-05-2015, 16:17
#
1203
Lislina Elinay
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2015
Merhaba arkadaşlar, ben bu işte yeniyim. 10 gün önce bir çiçekçiden güzel bir ortanca aldım, ortancanın kırmızı renk olduğunu söylediler. Aldığımda ortanca sağlıklı görünüyordu. Üzerinde daha açmamış ama açmak üzere olan 4 çiçek vardı. Aldığımda saksısıyla beraber aldım ve 'saksıyı değiştirme' dediler. Ben ortancayı açık olan ve güneybatıya bakan balkonuma koydum. Ortancayı balkonun duvarının dibine koydum. Çiçek tam güneşte değil, yarı gölge yarı güneşte duruyor. Balkonum saat 2.30'dan sonra güneş almaya başlıyor ve saat 6'ya kadar devam ediyor. Balkonda hafif rüzgarda var. İki günde bir ortancayı suluyorum, hatta yapraklara suda püskürtüyorum. Bir hafta boyunca ortancam çok güzel bir şekilde açtı ve rengine kavuşmaya başladı. Akşam onu suladım ve sabah onu yaprakları yeşil ama büzüşmüş ve ölü bir şekilde buldum. Bir gün sonra yeşil büzüşmüş yapraklarını dökmeye başladı. Çiceklerde aynı şekildeydi. Acilen onu yerini sevmemiştir düşüncesiyle yatak odamın balkonundan alıp salona koydum. Diğer balkonlar çok esintili olduğu için oraya koyamadım. Ortancam iki gün salonda durdu ama düzelmedi. Daha da kötü oldu. Başkalarının bahçede duran tam güneş alan ortancalar gayet iyi duruyor. Bu forumda okudum ki, ortancalar tam güneşe alışabilirmiş. Dün akşam onu limon tuzu suyuyla suladım. Drenaj deliklerinde su gidene kadar beklettim. Sonra alt tabağını alıp tekrar eski yerine koydum. Bir-iki saat sonra, yapraklar (bazı yaprak dışında) canlanmıştı. Sabah yapraklar tekrar canlılığını kaybetmişti ve bu saate kadar devam etti. Ayrıca fark ettim ki dalların bir bölümünde uzunca koyu kahverengi lekeler var. Durumun ne olduğu daha iyi anlaşılabilmesi için birkaç resim yükleyeceğim. Çiçeği kurtarmak için ne yapabilirim?
Lislina Elinay
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
Lislina Elinay Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul