View Single Post
Eski 17-05-2015, 00:50   #711
Vicia Ervilia
Ağaç Dostu

Vicia Ervilia's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2015
Merhaba... Forumdan araştırdığım kadarıyla benim camımın önünde yaşatmaya çabaladığım gülümde kırmızı örümcek var. Sayıca çoklar, sadece yapraklarında değil özellikle çiçeğin üstünde de oluyorlar. Çiçekleri hep ağ kaplıyor. O kadar da güzel açıyorlar ki... Doğru yapmadığımı sonradan anladım, ancak çiçeklerini kestim. Yapraklarını da temizledim sarardıkları için. Suan açmak üzere bir tomurcuk var. Fotoğrafını gündüz gözüyle ekleyeceğim. Emin olamadım, o kadar araştırdım ki, ağ mı var yürüyorlar mı, bit mi örümcek mi... Günlerdir üzüntüden perişan oldum. Yanında birkaç tür çiçeğim daha var. Onlara bulaşır mı? Uyuduğum oda olduğu için acaba beni etkiler mi? Hiçbir fikrim yok. Aslında asıl sormak istediğim kükürtü arap sabununu taze lavantayı ya da kimyasal olan olmayan bu tarz ilaçları ben nereden alabilirim Ankara'da? İnternette arattığımda sadece ilaç isimleri çıkıyor. Satın alabilecek bir yer bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Gülümün yanındaki diğer çiçeklerim; Aloe vera, kaktüs, yabani begonya, yıldız çiçeği, sardunya. İnşallah onlara bişy olmaz

Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön