View Single Post
Eski 15-05-2015, 23:37   #2067
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak, kokulu clematisi kaybettiğinize üzüldüm.evet bazen basiretimiz bağlanıyor galiba aklımıza gelmiyor.aslında baharda çiçek alımı yapıyoruz tam da saksı değiştirme zamanı oluyor ama kuruturuz diye korkuyoruz. biz genelde bahçe çiçeği ise aldıklarımı hemen yerlerine dikiyorum. salon çiçeklerini soruyorum saksı değişimi ne zaman yapılmalı diye, genelde gerek yok diyorlar. bende baharı takip eden son baharda değiştiriyorum.bir an önce torfdan kurtulması için. böyle hatalar yüzünden çiçek kayıplarım çok oldu ama zamanla öğreniyorsun.şimdi kratonumu ve arakoryamı kaybettim diye üzülürken saksı değişiminden sonra minicik dipten sürgün vermiş.kökü dediğiniz gibi süngerimsi bir doku içinde dikiliydi ve hiç kök yok sayılacak kadar küçüktü her ikisi de hallerinden memnum

İşte öyle münevverciğim bazen cahilliğimiz yüzünden bir çok şeyi kaybediyoruz, kısmette varsa onlar beni bulur ve ya ben onları bulurum, sağlık olsun.
Senin yazdığın bitkilerin isimlerini ilk defa duyuyorum, tam kaybetmek üzereyken kıl payı kurtarmışsın, senin adına çok sevindim.
Yeni duyduğum bitkilere netten bakıp öğrenmem lazım merak ettim nasıl bir çiçek olduklarını.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön