View Single Post
Eski 14-05-2015, 21:20   #290
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhabalar sevgili arkadaşlarım, Darılmak kırılmak ne kelime. Hatırlayıp sorduğunuz için çok teşekkür ederim. İnanın bugün mayısın 14 ü terasta en küçük bir faaliyet yok. Bu kış yağan kar ve bir iki gece sıcaklığın eksi 5-6 lara düşmesi ile yaşanan don olayı zaten bir tamirata ihtiyacı olan yer döşemesini dahada tahrip etti. Dur biraz hava açsın kurusun derken bir gün açık bir gün yağışlı hava bizide kararsız etti ve ne yazık ki hala tamir ettiremedik. Anlıyacağınız bu sene çok geç kaldık. Ancak bunu söylerken birşeyler yapmıyorum manasında anlaşılmasın. İlk hazırlıklarına topraksız tarıma başladığım senelerde heveslendiğim ancak vakit bulup başlayamadığım bir konu doku kültürü ile uğraşmaya başladım. Öncelikle siteril bir kabin yaptım. Evde kullanılmayan bir düdüklü tencereden bir otaklav yaptım. Bilirsiniz ben nedense sistemlerle uğraşmayı çok severim. Güzel bir şey olsun profösyonel çalışmalar yapabileyim diye uğraştım. Sitede doku kültürüyle uğraşan arkadaşlarımız var onlarlada fikir alışverişi yaparak işi başaracağımıza inanıyorum. Öbür taraftan çok eski bir dostumun iş yerinin terasına bir parkur kurmaya karar verdik arkadaşım çok meraklı bende onun sayesinde bizim terastaki gecikmenin acısını çıkarmaya çalışıyorum. Beni hatırlayan merak eden tüm arkadaşlarıma sonsuz sevgiler sağolun var olun. Sayın malina doku kültürünün yeri burası değil diye bilir ancak ben yaptıklarım hakkında bilgi vermek adına bir kere paylaşıp sizlere göstermek istiyorum. Gerekirse bundan sonra konuya doku kültürü başlığında devam ederiz, doku kültürü ile uğraşan arkadaşlarımızlada bilgi paylaşırız. Arkadaşımın iş yerinin terasındaki çalışmalar ancak bugün fideliri dikecek hale geldi. AMATÖR AÇ GÖZLÜ OLUR sözümü maalesef buradada söylemek zorundayım. parkurda sadece domates olsun diye başladık ama ne yazık ki 2 az gelir üç olsun, domatesin yanında salatalık olsun biber olsun. Yapmışken bi kaçta kovun ekelim diyerek güzel bir amatör parkuru yaptık hayırlısı olsun. Şİmdi resimleri paylaşayım bakalım beyenecekmisiniz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön