View Single Post
Eski 14-05-2015, 18:34   #331
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Sayın imparator053 aramıza hoşgeldiniz benim çileklerim yediveren cins böylelikle yılda 2-3 sefer ürün alabilirsiniz
1-Aslında mesafeleri rastgele delmiştim şimdi ölçtüm iki deliğin uçtan uca mesafesi 8 cm ama delikler çarpraz delindiği için buna 4 cm diyebilirsiniz kısacası bir sırada 5 dier sırada 6 delik var aslında o çok önemli bir şey deil ölçü olarak ben aldım elime matkabı üstten başladım delmeye bir sıra bitti yanına gelecek sırayı birazdaha aşşağıdan başladım böylece çarpraz oluştu bence bir önceki sayfayı daha dikkatli okuyun resimleride iyi inceleyin çözeceksiniz.
2-boruyu komple doldurup dikemezsiniz en alt sıraya kadar toprak sonra bir sıra çilek sonra ikinci sıraya kadar toprak sonra ikinci sıra çilek gibi üste doğru devam edin en son üstede çilek dikmek için baya mesafe bıraktım gördüğünüz gibi
3-Alttan dakikalar içinde boşalmayacak zaten delikler çok küçük olacak borunun yanlarında dibine kadar delik olmıcak en az 60 cm yukarıdan başlayacak delikler buda borunun içinde sürekli kalan su ve koku yapan böcek haşare yuvası boş bir alan oluşması anlamına gelir en azından ben öyle uyguladım çokda iyi oldu.
4-toprağım kaliteli humuslu bir toprak aslında sıvı gübre gerekmemesine karşın belki ayda bir kullanıyorum özellikle çiçekleme döneminde bol çiçek yapar diye düşünüyorum.Ama biliyorsunuz ki çok miktarda ve sürekli kullanılan sıvı gübre toprağı yoruyor ve gerekli maddeleri alamaz hale getiriyor zamanla yani iyi toprak az gübre kaliteli ürün diyelim.
Ben bu düzeneği deneme yanılma yöntemiyle yaptım ama şunu söyleyeyim ne sulamada bir sıkıntım var ne rüzgarda devrilme riski var(özellikle saksıya koyduğum toprağın bolluğuna ve saksının boyutuna bakınız )kısacası sıfır sıkıntı şu anda şükür ama herkes istediği gibi şekillendirecektir tabi sizede başarılar dilerim.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön