Sayın arkadaşım . Gerçek kene fotosu bu, orada sizin bahsetmiş olduğunuz canlının keneden farklı özellikleri ,şekli ve ayak sayıları var. yavruları 4 yetişkinler 8 ayaklı, sizin gönderdiğiniz resimde sanrım 16 ayağı felan var. Tabi keneler çok çeşitli ,esas hastalık yapan bu resimdeki keneymiş.
Birde mevsimsel olarak henüz kene zamanı gelmedi diye biliyorum. zaten Türkiye coğrafyasının her yerinde kene var ama hastalık bulaştıran kene ülkemizin her bölgesinde yaşamıyor. Belirli sıcaklık ve yükseklik istiyor diye biliyorum.
Adana bölgesi ve yaylalarında sürekli kene hayvancılıkla uğraşanları ısırır, vücutlarına yapışır ,onlar hastalıklı değildir. Onlara sakka adı verilir. Kardeşim sağlıkçıdır. Kozan yaylasında kene ısırdı diye geldiler ve çıkarılmasını istediler.
Orada bulunan komşu köylüler baktı bu sakka dediler. Her ihtimale karşı yetkili devlet hastanesine gönderdi kardeşim ve hastalıklı kene olmadığı teyit edildi. İlk defa o zaman görmüştüm keneyi.
Keneye benzeyecek bir sürü canlı var . İster istemez insan tereddüt ediyor acaba kene mi diye ? Keneyi gerçekten bilmek ve tedbir almak lazım.