Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redbullah
Sayın kocasinan,Dut,İncir ve Ceviz gibi kesildiğinde birtakım sıvılar çıkaran ağaçlarda aşılar zor tutuyor.Bu ağaçlara yapacağınız kalem aşılarda aşı yerini bir şekilde toprakla sıvarsanız netice alabiliyorsunuz.Siz yarma aşı yaptığınız yerin biraz altından keserek yarma değilde kabuk altı(Çoban)aşıyı deneyin.Kalemleriniz en fazla üç göz olsun.Önce anaçta ve kalemde çıkan beyaz sütü yıkayın.üç-dört kalemle başka tür ağaçlara yapar gibi kabukaltı aşınızı yapın.Kalem tepelerine aşı macunu çamur v.s sürün.Çizilen kabuk bölgesini bantla v.s izole ettikten sonra,daha kalın bir naylonla tüm aşıyı sararak aşı tepesinde bir havuzcuk oluşturun.Bu havuzcuğa temiz birazda killi bir toprak bularak yapacağınız çamuru doldurun.Kalemlerin dip kısımlarında boşluk olmasın.Kalemlerinde en az iki gözü dışarıda kalsın.Havalar sıcak gidiyorsa,veya ağacın yeri güneye bakan sıcak bir yerdeyse yaptığınız aşının tamamını kapsıyacak şekilde bir naylon torba geçirerek alt kısmınan bantlayın.Halen ümitli olduğunuz kalemler ilk yapıldıklarında içlerindeki öz suları ile az bir şey yeşeriyorlar.Çelik köklendirmedede aynısı oluyor,insanı aldatıyor.Sonrada kuruyorlar.Kalemlerde kuruma olmaması anaçtan aldığı rutubet yüzünden.Martta yapılıp halen yeşermiyen aşılarınız muhtemelen ölmüştür.
Aşılarınızda başarılar diliyorum..
Eklenti 552223
|
Sayın redbullah aşıyı aynı ağaca aynı zamanda hem yarma hem de çoban aşı olarak yaptım, sizin bahsettiğiniz gibi de önce aşı macunu ile açık bölgeleri kapattım daha sonra da kalın bir naylonla sarıp ip ile bağladım, içini de temiz çamurla doldurdum ve ağacın alt tarafına da eğer acı su gelirse diye bir çentik attım. Sayın heyyamola'nın dediği gibi 21 hazirana kadar bekleyim bakalım İnşaallah bir canlanma olur diye umut ediyorum. Teşekkür ederim.