View Single Post
Eski 13-05-2015, 15:24   #28
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster

Bu dönem, saksı değişimi için uygundur, gelişme dönemleri olduğu için... Kaktüs toprağı aslında sevdikleri bir karışım ama daha iyisi olsun istemişsiniz belli ki

Plastik saksıda hatta tenekelerde, toprak saksıdan daha mutlu olduklarını söyleyebilirim. Toprağın hava alması için karışımdaki gözenek sağlayıcılar (mesela perlit ya da pomza gibi) yeterlidir, kökler toprak yüzeyine yaklaşarak istedikleri şekilde hava alabilirler böylece

Benim önerim: Eğer saksı değişimi henüz yapmadıysanız bırakın bitkiniz alıştığı yerde kalsın. Çünkü yılbaşılar saksı değişimlerini, yer değişimlerini, toprak değişimlerini pek sevmezler...
Benim de ağırlıklı fikrim değiştirmeme yönündeydi, çünkü birkaç ay önce değiştirdim saksılarını, bir yılda iki saksı değişimini kaldıramayabilir diye düşünmüştüm. İlla gerekliyse mecbur değiştiririz dediydim de. İyi bari sevindim, hem artık değiştirilmesi gereken saksı görmek istemiyorum yoruldum, biraz tadını çıkarayım bitkilerimin. Kaç aydır, oda, balkon, toprak, leğen, gübre, saksı, fide derken başım döndü

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön