Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Bu dönem, saksı değişimi için uygundur, gelişme dönemleri olduğu için... Kaktüs toprağı aslında sevdikleri bir karışım ama daha iyisi olsun istemişsiniz belli ki
Plastik saksıda hatta tenekelerde, toprak saksıdan daha mutlu olduklarını söyleyebilirim. Toprağın hava alması için karışımdaki gözenek sağlayıcılar (mesela perlit ya da pomza gibi) yeterlidir, kökler toprak yüzeyine yaklaşarak istedikleri şekilde hava alabilirler böylece
Benim önerim: Eğer saksı değişimi henüz yapmadıysanız bırakın bitkiniz alıştığı yerde kalsın. Çünkü yılbaşılar saksı değişimlerini, yer değişimlerini, toprak değişimlerini pek sevmezler...
|
Benim de ağırlıklı fikrim değiştirmeme yönündeydi, çünkü birkaç ay önce değiştirdim saksılarını, bir yılda iki saksı değişimini kaldıramayabilir diye düşünmüştüm. İlla gerekliyse mecbur değiştiririz dediydim de. İyi bari sevindim, hem artık değiştirilmesi gereken saksı görmek istemiyorum

yoruldum, biraz tadını çıkarayım bitkilerimin. Kaç aydır, oda, balkon, toprak, leğen, gübre, saksı, fide derken başım döndü