View Single Post
Eski 12-05-2015, 08:19   #580
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili asmalıtepe, yarım kalan mesajım için özür dileyerek başlamak istiyorum. ablacım belli ki bahçede işler yoğun. güllerin çok güzel atağa geçmiş.bu sene kesin çiçek açacaklardır. neredeyse çelik alınıp dikileli bir buçuk iki yıl oluyor.goncalar belki biraz küçük de olsa renkleriyle tanışmış olursunuz.sarmaşıkların ikisini bir yere koymuştum umarım karışmamışlardır. istediğinizden diğer fidanlar da çok sağlıklı, ben de yeni peygamber çiçeğinin tohumundan ekmiştim. çok çabuk filizlendi,biraz sonra bahçeye şaşırtmak için inmeyi düşünüyorum. pasifloron da gelişmiş yavaşça kalıcı yerine alabilirsin . mavişin de gelişmesi güzel ablası havalar ısındıkça suyunu her gün ver, suyu sever.birde abla sardunyaların toprağa sıfır olan yerinde, kökte kararma oluyor bu sardunyanın sonu demek. benim başıma çok geldi. dediğiniz gibi yapraklarda kızıllık ve toprağa yakın gövde de büzüşmeyle birlikte bastırınca yumuşama ve kararma oluyor. iyice bir kontrol etmeni tavsiye ederim. inşallah benim bahsettiğim hastalıktan (kök çürümesi) değildir aşırı sudan zarar görüyor.birde sıkı topraktan hoşlanmıyor bu sardunyalar. benim bahçe toprağım da biraz sıkı bu da su tutan bir toprak oluyor. bende susuz kaldılar diye her gün su veriyordum. sonrası kayıplar olunca canın sıkılıyor.öyle bir durum varsa tepe çeliklerin sağlıklı yerlerinden buda ve yeni çelik üretebilirsin. değilse de aynı işlemi yaparak sevgili akçabardak arkadaşımın dediği gibi boyuna uzamasını durdurup enine doğru büyümesini teşvik edebilirsin. sana kolay gelsin demekten başka bir şey gelmiyor ablam elimden keşke yakın olsaydık da sana bir yardımım dokunabilseydi. sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.
hoşça kal

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön