View Single Post
Eski 11-05-2015, 13:54   #5347
musculus
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Sayın permakültür görüşlerinize katıldığım için beğendim yorumunuzu. Her yerde aynı sıkıntı var. Milleti ceviz ekin diye gaza getirdiler( bende dahil) ama maalesef koca bir fos. 7yaşında şu kadar ceviz aldım şu kadar para kazandım diyenler var. 6 yılı hesaplayan yok. Daha sonraki yıllarda olacağı garanti değil. Ceviz kârlı bir yatırım aracı değil derken yabancı **** yerli farketmez hepsi aynı. Sorun genel olarak meyvecilikte. Bir adet kıvırcık marulun 5 lira yaptığı güzel ülkemde çoğu yerde olmayan erik ve kayısının kilosunun 5 liraya satılması beni derinden yaralıyor. Onun için hiç kimse başta ceviz dahil hiç bir meyve ağacını ticari olarak ekip para kazanma sevdasına girişmesin. Ben ne ziraatçiyim,ne ceviz soyma makinesi yapıp satan biriyim, ne de diğer alet ve ekipman satan biriyim. Sadece amatörce meyvecilikle uğraşan biriyim. Takdir edersiniz ki insan emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor. Para kazanmak istiyorsanız köyünüzde tarlanızın etrafını çevreleyin,güzel bir dam yapın,küçük **** büyükbaş hayvancılık yapın. Hepinize bol kazançlar.

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön