View Single Post
Eski 11-05-2015, 09:03   #5343
permakültür
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 133
Bahçem Antalya bademağacında 800m rakımlı bir yer. En son 15 nisanda sürdürmeye gittiğimde okadar umutlu ayrılmıştım bahçemden, geçen yıl 30 martta don vurmuştu ve ağaçların yerden 30-40 cm kadar kurumuşlardı. Bu yıl ise 15 nisan itibariyle hiç biri soğuktan etkilenmemişti, çünkü henüz uyanmamışlardı malum mart ayı soğuk geçti.

Fakat dün bahçeye gittiğimde aşağıdaki resimdekiki gibi bir çoğunun tepeden kuruduğunu bir kısmından tamamen kuruduğunu gördüm. Köylüyle konuştuğumda 23 nisandaki soğuklardan köydeki çoğu ağacın dondan etkilendiğini öğrendim. (O tarihte konyaya gideceğimden konya antalya yolu kardan trafiğe kapanmıştı)

Maalesef 2 yıldır başa dönmek beni okadar umutsuzluğa sürüklüyorki. Tek tesellim 50% ağacım hiç etkilenmemiş, sadece bazı gözler kurumuş.

Yeni başlayan arkadaşların tüm zorluklarını hesaba katması tavsiyelerine katılıyorum. İlk 10 yıl bence çokda ticari bir beklenti olmamalı. Oğlumun hatırına ben başladığım işe devam etmek zorundayım, bukadar masraf ve emekten sonra vazgeçemem.

Eklenen Resimler
  
permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön