Merhaba arkadaşlar, yaklaşık iki yaşında olan erkek yerli cins muhabbetime iki gün önce eş aldım. kafesteki en hareketli ve henüz daha yaşını doldurmamış ama cere rengini almış bir dişi. alırken fark etmedim fakat eve geldiğimde gördüm ki kuştan hırıltı gibi bir ses geliyor. daha çok, yanına gittiğimde korkudan çıkarıyor sandım fakat anladım ki burnu tıkalı gibi.. duruşu, hareketleri, kendini kaşıması, tüy rengi vs. çok iyi. uçmasında da sıkıntı yok fakat az uçunca hatta uçmadan kafes içinde az hareketle bile hayvan tıkanıyor.. sanki burnunda bir şey varmış gibi, çıkarsa rahatlayacak gibi ama bir türlü çıkarıp da rahatlayamıyor. arka arkaya belki 10-20 defa hapşuruyor çıkarmaya çalışıyor ve gagasını yukarı kaldırıyor. hapşurmesi ıslak değil. ara ara nefesi hırıltılı oluyor. muhabbetimin problemi sizce nedir arkadaşlar? kuşu verip daha sağlıklısını almak en basit çözüm ama ben bu kuşu kurtarmak rahatlatmak istiyorum.. önce sizlere sorayım dedim, eğer çözüm bulamazsam bir veterinere götürecem.. şimdiden teşekkürler.
|