Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Ben yıllardır tohumdan şebboy deniyorum . Olmadı fide aldım . Hiç böyle güzel büyümüyorlar . Nerede hata yapıyorum acaba . Siz nasıl bakıyorsunuz şebboylara ,böyle güzel olmuşlar .Genel olarakta soruyum  .Bütün bitkilerinize , sevginiz dışında neler veriyorsunuz  . Gübre , toprak , sulama vs .Hepsi çok güzeller .
|
Sevgili Aleydi,
Bence yetiştirilmesi ve bakımı en kolay bitkilerden şebboylar. Ben hiç özen göstermiyorum. Sizlerin yaptığı hatalardan biri tohumları içeride çimlendirmek. Ben şubat ayı ortalarında terastaki saksıların köklerine serpiştiriyorum tohumları. Ertesi yıla çiçekleniyorlar. Dayım sonbaharda çimler şebboyları, sonbaharda çimlenenler ilkbahara çiçekleniyor ama ikinci yıllarında daha da gelişiyorlar elbette. Çiçeği geçenleri budayıp ertesi yıla bırakıyoruz. Bu yılkilerin üzerine kar da yağdı ama son derece sağlıklı fidelerim var.
Topraklarını hazırlarken yanmış hayvan gübresi karıştırıyorum ben de pek çok arkadaşımızın yaptığı gibi. Ayrıca enzim ve çok nadiren NPK 15-15-15 ya da NPK 20-20-20 ile takviye yapıyorum sulamalarda.
Bir de zamanlar araştırıp okudukça hangisi ne sever öğreniyoruz ya, böylece onları mutlu edince, onlar da bizi mutlu ediyor elbette...
Sevgiler, selamlar...