Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 06-05-2015, 22:35   #387
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Fidancılık (çalı türü) yapan bir abimizden bir çuval sıkıştırılıp kurutulmuş hayvan gübresi aldım. Perlit + bahçe toprağı ve saf odun talaşı ile karıştırarak büyüklüğüne göre açtığımız çukurların dibine hafiften hazırladığımız karışımı serdikten sonra dahlia yumrularını üzerine yerleştirdim. Toprak seviyesine kadar kenarlarını toprak ile destekleyerek karışımla doldurdum. Toprak ile etrafını yükselttikten sonra bol su ile dahlia çukurunu suladım. Üzerine budamadan artan taze ağaç dallarını yay şeklinde destekleyerek ince naylon ile örttüm. Son resimleri nasipse yarın gittiğimde eklerim.

Karışımı el arabasında hazırladım.

Name:  dahlia 1-06.05.15.jpg
Views: 674
Size:  68.2 KB

Dahlialar toplu halde...

Name:  dahlia toplu-06.05.15.jpg
Views: 650
Size:  53.7 KB

Çoğunluk soğanlar öbek halinde ve sürgün çıkarmaya başlamıştı. Aslında ayırıp dikmek lazımdı ancak olayı tam bilmediğimiz, fazla vaktimiz de olmadığı için öylece diktik. Kendiliğinden kopanları ise üçer beşer gruplar yaparak çukurlara ektik eşimle. Biraz daha ertelesek sürgün verdikleri için sanırım komple ziyan olma ihtimalleri doğacaktı.

Name:  dahlia 2-06.05.15.jpg
Views: 701
Size:  69.7 KB

Sürgünleri dikkatlice toprağa yerleştirdik ancak arada kopan veya zedelenen oldu. Sanırım bu sürgünlerden dal vererek toprak yüzeyine çıkıp çiçek oluşturacak. İnşallah zarar gören sürgünlerin yerine yenileri gelecektir.

Name:  dahlia 3-06.05.15.jpg
Views: 684
Size:  63.3 KB

Geçen sene direk gazete kağıdı ve meşe külüne sararak muhafaza etmiştik. Bu seneki talaş ve meşe külü çok daha güzel muhafaza etmiş soğanları. Kesinlikle kuruma, çürüme yok. Ancak geçen sene ekmeden sürgün veren hiç olmamıştı.

Bugün 20 ocaklık dahlia soğanı ektik. Sanırım bodrumda açılmayı bekleyen 50-60 kadar daha var. Yarın da izinliyim, bu yorgunluk sabaha kadar geçerse kalan dahliaları toprakla buluşturabilirim

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön