Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 06-05-2015, 06:27   #428
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Sıcak günlerde kesilen köklerden dolayı solma, pörsüme olacağı doğrudur. Soğuk günlerde sıkıntı olmaz. Piyasada köklü ve ambalajlı satılan marullar var. Kimisi kökünde sepet saksıyla satılıyor ve bu tip ürünlere "taraklı" deniyor. Diğer yandan köklü ve ambalajlı ürünler daha fazla dayanıyor.

Manav reyonunda soğutması bulunmayan bir market zincirinin tedarikçisi, benim ürünümün raf ömrü çok daha uzun olduğu için, günlük 50.000 adet marul istedi benden. Bu istediklerini gerçekleştirebilmek için 150-200 dönümlük bir tesis olması gerektiğini ve benim böyle bir tesis kuracak gücüm olmadığını belirttim firma sahibine. Biz kuralım sen işlet, kar ortağı ol dediler. Böyle bir girişimde, en geç bir sene içinde çırak çıkacağımı, kendimi elimde ceketimle kapıda bulacağımı hesap ettiğim için teklifi kabul etmedim.

Sonuçta herşey sizin pazarınıza bağlı. Öyle isteyen de var, böyle isteyen de. Her topal satıcının bir kör alıcısı vardır demiş atalar.

Semt pazarında köklü ve jelatinli mal sıkıntısız satılıyor. Fakat bu ambalaj ve işçilik maliyeti sizi kurtarır mı bilemem.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön