Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aigneis
Yaprakları tekrar çıkmaya başladı mı acaba? Bizimki de aynen sizinki gibi birden döküldü. Aldığım fidanlığı aradım öyle kolay kolacak ölecek bir agaç değildir. Mevsim değiştiği için dökülmüştür dediler. Mart sonuna geliyoruz. Henüz bir hareket yok. Sizinki ne durumda?
|
Benim akcaagacim ne yazik ki oldu. Bu sure icerisinde bayagi arastirma firsatim oldu. Yalovadan gelmisti agacim ve İstanbul iklimine uyum saglayamadigini dusunuyorum. Atropurpureum olmasa da bir Acer Palmatum daha aldim Bursa'dan Mart Ayi'nda ve su an cok saglikli. Hatta keskin budamalar yaparak bonsai yaptim, surgun vermeye devam ediyor. Siz nereden aldiniz ve hangi sehirde su anda? Benim bir hatam da bir iki gun de olsa agaci gunes altinda birakmak oldu. Yapraklari bu yuzden de dokuldu. Siz de İstanbuldaysaniz kesinlikle direkt gunes altinda birakmayin. Bu mevsimde sabah gunesi goren bir yer ideal, benimki boyle bir konumda gayet saglikli su anda. Bir de topraginin uzeri devamli nemli kalmali(yanlis anlasilmasin, bu her gun sulamak degil, yoksa kokler curur, topragin uzeri sadece)