View Single Post
Eski 05-05-2015, 14:06   #3209
Orhank
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
en azında halkın bi kısmı olayların farkında ...bi facebook paylaşımını yapıştırayım.

Tavuk fiyatlari istenen rakamda degil belliki
Kus gribi cikartmislar yine.

Isletmenin ikisinde 4 bin tavuk katledilmis.

Bukadar ilaca nasıl hasta olur hayvanlar zaten şaşırtıcı.
Açıkta hayvan beslemicekmisiz, göçmen kuşlar yanlarına ugrar hastalık bulaşırmiş.

Göçmen kuş mu bıraktiniz...

Evde tavuk beslemeyin.
Ciftliklerdeki tavuk yumurta neyinize yetmiyor.
Aydemir bey,
Alıntılarınıza cevap vermek istiyorum izninizle;

Kuş gribinden ve hatta söylentisinden sonra beyaz et satışlarının nasıl çakıldığını hepimiz hatırlıyoruz. En büyük zararı entegreler yaşadı.
4000 tavuk katledilmiş bu sayı çok az karantina bölgesinde yüz binler hatta milyonlar var ve illaki itlaf edilecekler enfeksiyonu ve yayılımı durdurmak için bu yapılmak zorunda.
Evet açıkta hayvan bu dönemde özellikle riskli genel olarak toplu bakılan hayvanlar açıkta kaldıklarında bulaşıcı hastalıklara daha kolay yakalanıyorlar.
İlaç derken kuş gribinin etkili bir tedavisi yok verilen ilaçlar vitamin ve mineral destekleri sadece hayvanın mevcut sitemini destekler direk tedavi edemezler.
Göçmen kuş deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama leylekler göçmen kuş mesela ve hastalığın yayıcılarından yabani kazlarda keza öyle.
Evde tavuk beslemek bu gerçekten değişik bir uğraş ama takdir ediyorum besleyin ama gerekli önlemide alın tavuktan insana bulaşan hastalıkları düşündüğümüzde kuş gribi sadece bir tanesi.

özet olarak tavukçuluk sektörünün kalbinden bir veteriner hekim olarak yazıyorum ve satış ile vs. hiç alakam ve şahsi karlılığım yok derdim size, içinde bulunduğum aileye doğru ve yararlı bilgi aktarmaya çalışmak

Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön