Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, benim tohumdan yetiştirdiğim kiraz domateslerim, 70cm kadar boylandılar, neden bu kadar büyüdüler anlamadım. Bunu geçtim yeni çiçek veriyorlar ama sadece tepesinde bir seri çiçek olarak, acaba verimi niye böyle düşük? Toğrağım gübresi vs iyi, güneş de bol alıyor. Yani koçtaştan 1 karışlık kiraz domatesler alıyorum bir yazda en az yarım kilo domates verirken, benim böyle özenle büyüttüğüm bitkim niye 3-5 domates veriyor sadece?
Bir de inanılmaz dayanıklı bir tür. Kök boğazı çürüklüğü olmuş ve bir tanesi yana yatmış topraktan yukarı doğru çürümeye başlamıştı. 1 hafta uğraştım karbonatla vs kurtarırım diye ama kötüye gitti, bende söküp çöp kovası niyetine odada duran boş bir saksıya atmıştım kuruyunca atarım diye. O susuz, topraksız fide, sıcak ev içinde bir hafta inatla kurumadı bozulmadı yaprakları diri kaldı.Bende kıyamadım bir şans daha vereyim dedim gövdenin üstten 20cmlik kısmını koparıp ufak bir saksıda toprağa gömdüm. Ertesi gün gövdeden beyaz kökler fışkırmıştı ve şu an büyümeye başladı. Ben bu kadar dayanıklı, bu kadar yaşama azmi olan bir bitki hayatımda görmedim.
|