Merhaba Sayın Bonsade,
Tohumdan yetişen Mor salkımların çiçek açması 10-15 yıl sürebiliyor. Bende 1 tane var 5 yıldır sadece yaprak çıkarıyor. Açan bir mor salkımdan çelikle veya havai köklendirmeyle elde edilen fidanlar ise ilk yıldan itibaren çiçek açıyor.
Ağustosta çiçeklendiğine göre çiçek açacaktır. Mor salkımlarda bir gençlik bir de olgunluk dönemi var. Gençlik döneminde büyüme eğilimde oluyorlar o nedenle az açıyorlar. Olgunluk dönemine girince az büyüyüp çok çiçek açıyorlar. Saksıya alındığında çiçeği biraz daha azalabiliyor çünkü saksıyı kökle doldurmaya çalıştıkça köklerle orantılı büyüme yapıyor. Kökler saksıyı doldurmaya başladıkça bu durum değişecek ve çiçek açacaktır. Bu yıl bırakın büyüyebildiği kadar büyüsün, eylülde gereksiz dalları kesin büyük olasılıkla nisan-mayısta çiçek açacaktır. Antalyada daha hızlı geliştiğinden belki sonbaharda bile çiçeklenir.
Kolay gelsin...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsade
Iyi aksamlar sagol :
Mor salkim cicek açmış seklide guzel .Sizden ozendim bir yamadori de ben yaptim .Neden cicek acmadi bilmem .Devamli yaprak cikariyor . Sizce cinsimi farkli .Yamodori yapmadan once agustosta ciceli halini gormustum .
|