View Single Post
Eski 03-05-2015, 00:00   #30
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Felicia amelloides (mavi papatya)

Geçtiğimiz ay bir vesile ile Yalova'ya gitme şansım oldu. Mavi çiçeklerin benim için yeri ayrı olduğundan bir kenarda duran, üzerinde kel kör birkaç çiçek olan mavili güzeli de yanıma almamazlık edemedim dönüşte. Kimdir, nedir, neyi sever bilmiyordum hiçbirini. Sadece mavi olmasıydı beni cezbeden.

Saksısı tamamen torftan oluşuyordu, kuş gibi hafifti. Kanatlanması hiç de zor değildi anlayacağınız. Kanatlandı da ne yazık ki! Ben henüz saksısını değiştirememiştim ki iki gün sonra şiddetli bir lodos çıktı. Hemen terasa fırladım çiçekleri güvene alayım diye. Ama benim mavi papatyamın yerinde şiddetli bir lodos esiyordu. Baktım sokakta yuvarlanıyor benim saksı. Dört katı koşarak indim. Ama saksı yoktu. Biri aldı herhalde diye epey üzüldüm.

Biraz sonra kedilere mama koymaya çıktım. Arka sokağa gittiğimde ne göreyim, benimki kırılmış saksısıyla yuvarlanıp duruyor yolun ortasında. Kaptım getirdim yine. Güzel bir toprakla yeni saksıya aktardım. Kısa sürede toparladı kendini. Çılgınca çiçek açıyor şimdi.

Adını sordum ilgili başlıkta. Sevgili A_NOMAD bilgilendirdi, sağ olsun. Meğer ben çok güzel bir bitki almışım rengine vurulup! Dona dayanıklı, çok yıllık, yayılıcı... E daha ne olsun?

Keyfimize diyecek yok!

Name:  IMG_4693.jpg
Views: 1673
Size:  42.8 KB

Name:  11026132_10153002769053143_2184601886822449437_n.jpg
Views: 697
Size:  38.6 KB

Name:  IMG_4696.jpg
Views: 1720
Size:  23.8 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön