View Single Post
Eski 02-05-2015, 23:39   #871
berçin
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu Mesajı Göster
Merhaba sevgili bercin cicekleriniz her zamanki gibi muhtesem...
küpe celikleriniz cok dikkatimi cekti daha önce denememe ragmen basarili olamamistim ve kisin bütün küpelilerimi malesef kaybettim...
Simdiki cicekler hep senelik yetistiriliyor malumunuz, celiklerimin köklenmemesi bununla alakali olabilirmi acaba yoksa belirli bir zamani mi var siz küpelilerinizi nasil köklendirdiniz küpelileriniz cok senelikmiydi lütfen anlatabilirmisiniz tesekkürler sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili cörekotu, küpe çiçeği ile ilgili profesyonel bilgiyi forum da fuchia başlığında bulabilirsin, ama amatörce benim yaptıklarım; Küpe bitkisinin sezonluk olmasının bir önemi yok, önemli olan bizim doğru zamanda çelik alıp almamamız, yaşayabileceği doğru toprak ve havadar alanlar. Genellikle, içinde bulunduğumuz bahar ayları tepe çelikleri için uygun zamanlar. Sonbahar da havaların serinlemesiyle küpeler bir kez daha sürgün verir, bu kez tepe çeliği değil sürgünü dalına tutunduğu yerden kesip alırdım ve oda sıcaklığında pencere önünde suyunu iki günde bir değiştirerek köklendirirdim (Bu geçtiğimiz yıllarda kalan tecrübelerim).

Bu yıl bende yeniden başlıyorum ...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön