View Single Post
Eski 01-05-2015, 06:18   #561
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili asmalıtepe, haseki küpelerini kalıcı yerlerine dikebilirsin. pasifloranın yeşermesine sevindim.benimki açmaya başladı sizinki de bu yıl açar diye umut ediyorum.genelde ilk yıl çiçek açıyorlar. güllerine gelince çok güzel yeşillenmiş. abla bunlar köklü olanlar mı? çeliklerde fire veren olacaktır. çelik olanları bütün gün güneş alacakları yer yerine yarı gölgeli yerde tutmanız daha iyi olur. birde biraz daha rüzgardan korunaklı yer olursa, yeni sürgünleri zarar görmez.sularını şimdilik iki günde bir sula desem ama sizin oranın hava şartlarını bilmiyorum çok rüzgarlı diyorsun sudan çok rüzgar da zarar verir.havalar ısınınca her gün verebilirsin. çok rüzgarlı olduğu için diyorum yinede dipleri çamur gibi olmasın kurumasına izin ver.çeliklerin sürgünlerini görüp de tuttu diye sevinme emim olmak için yaz sonuna kadar beklemelisiniz. ekim kasım gibi kalıcı yerlerine dikebilirsiniz.bu arada tomurcuk yapan bile olur. renklerini gözlemler işaret koyarsan dikerken size kolaylık olur. diğer çiçekleri de merak ediyorum.sakız sardunyaları, pittosporum hani köklü küçük çalı ve yasemin hollanda zambağın amarillis çoban zambağın umarım sizi üzmüyorlardır.aslında hepsi bakımı kolay çiçekler bir kere yerlerine alışsınlar. bence siz sevginizle nerede olduklarının farkına bile vardırmıyorsunuzdur. mavişler bence sizin orada daha güzel olacaklarına inanıyorum soğuklardan hiç etkilenmiyor. çok az güneş yeterli oluyor sıcağı sevmeyen bir çiçek, dilerim çiçeklerinin hiç firesiz yetiştirirsin. sevgi ve selamlar...
Evet canım o canlı yeşilller köklü güller. Onları yeni hazırlanacak çiçekliğe hepsini biraraya dikmeyi düşünüyorum. Hem gözüme yakın olsunlar hem de daha uygun yer olmadığı için.

Hasekileri de oraya. Çelikleri daha yeni çıkardım tam güneşe.Ovakit tekrar yarı güneşli bir yere alayım. Pasifloren'in filizi daha çok minik ona hiç dokunmayayım.

Pittospurum hala saksıda, canlı.

Sakız fideleri o kadar çok ki hangisi nerden gelen bilemiyorum. Siz dediniz hatırladım Çalı Yasemin. İşte onu bir aramam bakmam lazım, sanki bir tek o olmadı sanırım.
İşte sürekli orada kalamayışımızdan dolayı, anlık kontrol etme şansım yok. Şehirdeki evdelerken uykudan uyanınca doğru çiçeklerin başucunda hasıl oluyordum.

Havalar ısınıyor orada kalırsak daha iyi gözlemleyeceğim inşallah.

Hatıralara çok hassasımdır. O güzel hediyeleri yaşatırım inşallah.Sevgiler...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön