View Single Post
Eski 30-04-2015, 21:04   #560
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sevgili Münevver48, Hani Pasifloren tutmadı gibi demiştim ya yanılmışım minicik filizini gördüm. Biraz daha büyüsün senin için çekeceğim.

Yalnız çeliklerde ortada iki çelik kararmış sanırım onlar fire.. Diğerlerini kaybetmezsem inşallah.

Mavişleri de çekeceğim onlar da iyiler ama yavaşlar..

Fakat benim bir hatta iki hatam var sanıyorum suyu ve gübreyi abartıyorum, topraklarımın asiditesi yüksek olduğundan bitkilerim gelişemiyor...
Bu da özeleştirilerimin sonuncusu olsun..Kendi kusurlarımı görmek ve eleştirmek te üstüme yoktur...

sevgili asmalıtepe, haseki küpelerini kalıcı yerlerine dikebilirsin. pasifloranın yeşermesine sevindim.benimki açmaya başladı sizinki de bu yıl açar diye umut ediyorum.genelde ilk yıl çiçek açıyorlar. güllerine gelince çok güzel yeşillenmiş. abla bunlar köklü olanlar mı? çeliklerde fire veren olacaktır. çelik olanları bütün gün güneş alacakları yer yerine yarı gölgeli yerde tutmanız daha iyi olur. birde biraz daha rüzgardan korunaklı yer olursa, yeni sürgünleri zarar görmez.sularını şimdilik iki günde bir sula desem ama sizin oranın hava şartlarını bilmiyorum çok rüzgarlı diyorsun sudan çok rüzgar da zarar verir.havalar ısınınca her gün verebilirsin. çok rüzgarlı olduğu için diyorum yinede dipleri çamur gibi olmasın kurumasına izin ver.çeliklerin sürgünlerini görüp de tuttu diye sevinme emim olmak için yaz sonuna kadar beklemelisiniz. ekim kasım gibi kalıcı yerlerine dikebilirsiniz.bu arada tomurcuk yapan bile olur. renklerini gözlemler işaret koyarsan dikerken size kolaylık olur. diğer çiçekleri de merak ediyorum.sakız sardunyaları, pittosporum hani köklü küçük çalı ve yasemin hollanda zambağın amarillis çoban zambağın umarım sizi üzmüyorlardır.aslında hepsi bakımı kolay çiçekler bir kere yerlerine alışsınlar. bence siz sevginizle nerede olduklarının farkına bile vardırmıyorsunuzdur. mavişler bence sizin orada daha güzel olacaklarına inanıyorum soğuklardan hiç etkilenmiyor. çok az güneş yeterli oluyor sıcağı sevmeyen bir çiçek, dilerim çiçeklerinin hiç firesiz yetiştirirsin. sevgi ve selamlar...

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön