View Single Post
Eski 02-08-2007, 23:50   #22
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siboş Mesajı Göster
Ben lisedeyken bir grup arkadaşımla atık kağıt toplamaya başladım.Okul çapında bişeydi ama ilerletmeyi düşünüyorduk.
...Yardımcı olabilecek misiniz?
Sevgili Siboş, biz seni ve diğer üyeleri elbette önemsiyoruz. Çünkü biz bir aile olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak burada birçoğumuzun çok meşgul olduğunu sakın unutma.

Atık kâğıt konusu öncelikle bir tasarruf konusudur. Şayet topladığınız kâğıtları, geri dönüşüm işini yapacak, tesislere ulaştırma maliyeti, Yeni kağıt üretiminden daha fazla ise; kimseyi bu işle uğraştıramazsınız.

Lisedeyken bir çabanız olmuş ama bu çabanın sonucunu bilmiyorsunuz. Bulunduğunuz il veya ilçede günde, haftada, ayda, ne kadar kâğıt toplanabilir? Bunların naklini ne ile yapabilirsiniz? Demiryolu ulaşımı var mı? Karayolu ile mi nakledilecek? Nakil için uygun asgari miktarda (Karayolu ile nakil için muhtemelen bir kamyon dolusu) Kağıt nekadar sürede toplanabilir. Tpolanan kâğıtları bu süre sonuna kadar depolayacak yeriniz var mı? Bu ve benzer bir çok sorunun yanıtını siz vermelisiniz. Bunların cevabını verdikten sonra size yardımcı olmak için bizden ne beklediğinizi de açıkça söylemelisiniz. İmkan olursa birileri size yardım edecektir.

Son söz: Bu kampanya için gerçekten azimli olduğunuza ve başarmak için gerekli şeyleri yaptığınıza önce siz inanmalı; sonra da birilerini inandırmalısınız.


Düzenleyen Yücel Özlem : 05-08-2007 saat 00:28 Neden: Noktalama
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön