View Single Post
Eski 27-04-2015, 22:54   #90
gokcegokce
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Bence biraz eğitimine zaman harcayıp beklemelisiniz. Yanına hemen eş alırsanız sizinle pek ilgilenmeyebilir. Ayrıca aldığınız eş olası bir yanlış cinsiyet tahmininde aynı cins çıkabilir. İnsan alışınca da vermek istemiyor asla. Yanak rengi bazı mutasyonlarda yanıltıcı olabiliyor. Lutinolarda daha parlakken dirtyface bir mutasyonda daha az belirgin olabiliyor. En iyi cinsiyet tahmini bence ötüş oluyor. Bir de kişisel bir ayırtediş ne kadar itibar edersiniz bilmem ama erkeklerin ibikleri daha uzunken dişilerinki daha kısa. Vücut yapıları da dişilerin göğüs kısmı daha genişken erkeklerin daha dar gibi. Kimisi kuyruk altı tüyünden ve kanatlarından da tahmin ediyor ama ben çözemedim onu. Yaşı da ayaklardan tahmin edilebiliyor. Pul pul olanlar genelde yaşlı kuşlardır genç kuşların ayakları daha parlak ve pembe oluyor. Limon'un yaşını ayağındaki üretici bileziğinden biliyorum 2013 ağustos Bulgaristan doğumlu kendisi. Paşa yerli bir kuş ve geçen sene ekim gibi ben aldığımda zaten 1 yaşındaydı. İkisi de hemen hemen yaşıtlar. Yaklaşık 1,5 yıllık deneyimimle bunları söyleyebilirim. Burada deneyimlerimizi paylaştıkça kuşlarımıza daha da iyi bakabileceğimizi düşünüyorum. Eğitim konusuna takılmayın muhabbetler gibi yavrudan eğitilecekler kuralı yok. Limona 1 sene sonra güzel bir ıslık öğrettik sonunda. Yoksa ambulans sireni gibi ötüyor, garibim. Bir de miyavlar gibi yalvarır gibi br ötüşü var. Yakalayabilirsem bir videosunu çekip eklerim. Siz de sultanınızın fotoğrafını paylaşırsanız hem bizleri meraktan kurtarırsınız hem de daha fazla yorum yapma şansımız olur. Sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön