View Single Post
Eski 27-04-2015, 22:52   #1624
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Malesef durum kötü. Bizim yaptığımız biraz hobi ötesi. Ama bu işle geçimini sağlayanlar için kötü bir durum. 23 nisanda bizde de aynı görüntüler vardı sanırım. Ben hava yağışlı olmadığını görerek gideceğim yere de telefon ettim. Havanın iyi olduğu haberini aldıktan sonra da asma çeşitlerinden almaya gittim. Dönüş yolunda Akşehir'de kar tipi şeklinde yağmaya başladı. Dereçine, Sultandağı, Çay ilçelerimizde de aynı hızla yağış devam ediyordu. Yol çizgileri ve her iki yanda bulunan reflektörler yardımı ile yolu ancak görebiliyordum. Aynı yağış Afyonkarahisar'da da olmuş. Sileceklerin hızlı devrinde yolu ancak zor bela görebiliyordum. Yağan kar nerede ise hemen eriyordu. Bu ilçelerin hepsi kirazı ile ünlü yerler. Giderken hemen her yer bembeyaz kiraz çiçekleri ile doluydu. Umarım zarar görmemişlerdir. Bizde de armut ağaçları çiçek açmaya başladı. Ancak bakla zınılar her yıl yaptıklarını yapmaya başladılar. Geçen yıldan dökülen tohumlardan çıkan roka çiçeklerinin üzerinden 100 tane bakla zını öldürdüm. Armutlardan da çeşitli ağaçlardan 100 tane öldürdüm. Dört laleden bile 2 tane bakla zını çıktı. Nedense kır çiçeklerinin bazılarında hiç bakla zını bulunmamakta. Bu yıl muhtemelen çok çeşitli ve fazla meyva yiyemeyeceğiz sanırım.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön