Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi glcn06
umarım donmamışlardır sayın aleydi.
benim geçen seneden toprak altında kalan soğanlarım donmadan kışı çıkarmışlar ve açmaya başladılar. geçen sene diktiğimde laleler açmamıştı. bu sene açıyorlar.
saksıya lale ve sümbül dikmiştim onlarda hiç bir hareket yok
ben size kadife çiçeği, aynı sefa çiçeği, kosmos, yıldız, glayör, papatya ve akşam sefası öneririm o çiçek tarhları için. bizimki gibi soğuk yerlerde hiç sorunsuz büyüyorlar. ben kına çiçeğide ekmiştim geçen sene onlarda güzel oldu. tohumdan ekmiştim onuda öneririm.
|
Lale ve gladyörler ,saksıya ektiklerim benimde çürüdü . Bir de ev ortamında nem çok geldi galiba . Bu sene edindiğim , tecrübeme göre

. Soğanlılar iyi muhafıza edilip , zamanında ekilirse toprağa ,sökülebilir. Onun dışan da bahçe de , çok soğuklara dayanabiliyorlar , sökmemek mantıklı .

.
Bizim çimler yeşerdi bir sorun yok sayın glcn06 . Suladıkça yeşerdiler. Sabah akşam suluyoruz yaz günü gibi . O şekilde toparlandılar .
Cosmos ve kına çiçeği dışındakilerden bolca var . Komşum ekmişti kadife ve aynısafayı her yere yayıldı . Akşam sefası da öyle ,tohumdan çok kolay yetişiyorlar . Cosmosu hep sevmişimdir ,bir türlü bahçemde olmadı .Hatta tohumunu aldım .Gelmedi henüz . Bazı şeyler nasip olmuyor ya . Bu da öyle galiba . Sevgiler .