View Single Post
Eski 27-04-2015, 13:09   #6
uss
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oguz006 Mesajı Göster
Çok başarılı bir çalışma olmuş inşallah hepsi çimlenir. Bende evde kendim 10 çeşit kadar domates, 3çeşit salatalık, 3 çeşit kavun,3 çeşit karpuz, tek çeşit biber ektim. Biberlerimi şaşırtma zamanı geldi 104 lü viyolü küçültüp 80 li hale getirip ektim tabi biberler büyüyünce küçük gelir diye düşünüyorum. bu viyolleride arkadaştan almıştım elinde bunlar vardı. Ankara da viyol temin edebileceğim biryer varmı.
Ankara'da viyol ve diğer tarım ürünlerini ben Ekodoğa'dan alıyorum Pursaklar'da Havalimanı tarafındaki şehir kapısından içeri girdiğinizde bir kaç km sonra tabelaları var. İnternet üzerinden de satış yapıyorlar.
Biber ve patlıcan konusunda sıkıntım var (**** perlit karışımına ektiğim çeşitler diyeyim). Sanırım perlit miktarını fazla katmışım çimlenme olmuyor bir türlü. Bu konuda neyi yanlış yapmış olabilirim. Sanırım perlit sulama sırasında hareket ediyor bu nedenle biber, patlıcanları dört çeşit domates ektiğim viyollerde çimlenme yok. Ama aynı karışıma ektiğim brokoli, karnabahar ve alabaşlar çimlendi.

uss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön