View Single Post
Eski 27-04-2015, 04:37   #19
ateşkaptan
Ağaç Dostu

ateşkaptan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Garamanli Mesajı Göster
Sayin ateşkaptan ilginiz icin tesekkur ederim. Samanin geridonusumlumu diyilmi bilmiyorum besin eriginin Ec degeri 2.5 ama Ph hep ayni tutamiyorum 5.5 ten 6.5 kadar oluyor elimde gubreler mevcuttu ve sn Kutret Tezel hocanin onerdiyi recepteyle uygulluyorum. Sera olcusu 3*4 m 12 m2 . Forumda yeniyim ve sn Kutret hocanin onerisiyle bitkileri biraz daha yetistirtiken sonra detayli sekilde paylasacagim her kecn gun daha foto cekiyorum ve tum fotolarla beraber anlatimlari paylasacagim insallah
Sayın Garamanlı;

Saman kullanarak oluşturduğunuz sistemde, Damla sulama ile bitkilere ulaşan besinli suyun, tekrar depoya dönmediğini sanıyorum. Geri dönüşümden anlatmak istediğim konu besinin, tekrar tekrar kullanılabilmesidir.

Ayrıca, tuzlanmanın bitki köklerinde yapacağı olumsuz etkiyi bertaraf etmek için haftada bir sisteme vermeniz gereken temiz su uygulamasının yapılıp, yapılmadığı.

Bitkiler çok küçük olan bu serada çok sık olarak dikilmiş. Büyüdükçe birbirlerini etkileyeceklerdir. Havasızlık, hastalıkların yayılması ve verim düşüklüğüne sebep olacaklardır.

Sistemi nasıl kurduğunuzu detaylı olarak anlatmadığınız için, fotoğraflardan görebildiğimizi, analiz etmeye çalışıyorum. Başlangıç olarak çok başarılı gözüküyor.

Kolay gelsin.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön