View Single Post
Eski 26-04-2015, 21:35   #88
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sayın Muda hoş geldiniz.

Sarı kantaron tohumlarını önce deneme amaçlı bir miktarını ektim, elimde daha çok var, tohumlarınızı poşetlerken oldukça cömert davranmışsınız Allah razı olsun sizden, deneye deneye öğreneceğiz bilmediklerimizi, dış mekana da bir miktar ekmeyi düşünüyorum.

Diğer tohumlara gelince o açıkta görmüş olduğunuz uzun kabak ya da diğerlerinin üzerlerini örtmeden önce fotoğraflamak için açık bırakıyorum, fotoğraflarını çektikten sonra üzerlerini kapatıyorum, kendime belge olsun diye, belgeleyemezsem sonra düşünüp duruyorum ben buraya kaç tohum koymuştum diye, 5 tane uzun kabak tohumunu ektim elimde daha 5 tane var.

Siz doğrudan bahçeye mi ekiyorsunuz? 2-3 tanesini ben de direkt bahçeye ekmeyi düşünüyorum.
Yani sizin anlayacağınız bütün tohumların üzerileri kapatılıyor. Teşekkür ederim.
Kantaron tohumlarını sonbaharda ve ilkbaharda dış ortama ekmek en iyi sonucu hangisinin verdiğine bakmak gerekiyor. Ben daha önce ektiklerimden o yıl çimlenmeyenler ertesi yıl çıkmışlardı.

Arkadaşım uzun kabak tohumlarını sera şekline getirdiği naylon fide diktiği yere ekmişti. Direk bardak içinde toprağa ekmiş. Ben geçen yıl diktiklerimden hiç çıkan olmadı. Bu yıl dikeceğim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön