View Single Post
Eski 02-08-2007, 18:04   #114
Beyaz Kartal
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Yeni Üye

Arkadaslar Merhaba,

Ben gruba yeni katılıyorum. Daha once yeni kısmında kendimi tanıtmıştım, herhalde tekrar tanıtmam gerekmiyor.

Ben Makine Muhendisiyim ve ozel bir sirkette yonetici olarak calısıyorum. Bahsettiginiz hayallere ben de sahibim.Cok uzun zamandır bu hayalim icin planlamalar yapıyorum. Ilk yazılan mesajdan itibaren hızlı hızlı butun yazılanları okudum.

Gozden kacırmıs olduklarım olabilir ama elektrik uretimi konusunda birkac fikir gordum. Gunumuz kosullarında bir yerde yasam kurulacaksa elektrik kacınılmaz. Her ne icin olursa olsun elektrik bir sekilde gereklidir. Bunun su ana kadar bulunmus dogaya en zararsiz olanı PV piller bir diger daha az zararlı olanı da ruzgar enerjisidir.( Bu sistemlerin zararlarını daha sonra konusabiliriz).

Bu iki sistem pillerle desteklendikleri zaman kesintisiz bir sekilde elektriginizi karsilar. Bir de ısınma sistemi ve gerekiyorsa sogutma sistemi ihtiyacı olacak. Bu konuda sizlere elektrikle calisan kaynak olarak topragın enerjisi kullanan bir sistem olan Yer Kaynaklı Isı Pompası sistemini onerebilirim.

Bu sistemle sıcak su ihtiyacınızı da karsılayabilir.Gunes enerjisi sistemleriyle ısınmanıza daha yuksek bir verimde destek olabilirsiniz. Bu sistem elektrigini siz uretiyorsaniz dogaya zarari yoktur. Merak eden arkadaslar olursa daha fazla bilgi verebilirim grupta. Simdi hem yeni geldim hem ilk mesajım reklam gibi olmasin diye fazla uzatmiyorum.

Beyaz Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön