View Single Post
Eski 26-04-2015, 12:55   #1
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Anredera cordifolia

''Güney Amerika kökenli bir sarılıcıdır. Hızla büyüyererek etrafı kaplar. Bu özelliğinden ötürü istilacı türler listesindedir'' diyor internette hakkında yazılanlar. Kök kısmındaki ve dallarda üretebileceği yumrucuklarla kolay çoğalır. Sub-tropikal iklim kuşağı bitkisi olmasına rağmen ülkemizde kışı dışarıda geçiriyor. Hem saksıda hem toprakta denenmiştir.

Bitkinin minik ama salkımlar halinde açan kokulu çiçekleri vardır. Yaprakları etli sukulent yapıdadır.

Bu bitki ülkemize nereden geldi bilmiyorum ama annanemin bahçe kapısında sarmaşık olarak yıllardır yaşamını sürdürüyor. Kışın yeşil aksam tamamen ölüyor. Baharda kökteki yumrular tekrar yeşeriyor. Bahsedildiği gibi istilacılığını görmedik.

İki yıldır benim açık balkonumda yaşamını sürdürüyor. Küçük kokulu çiçekleri nedeniyle ilgimi çekiyor.
Bir gün bahçem olursa bir iki tür sarmaşıkla beraber ekip arka fonun daha zengin yeşil renk olmasını sağlamak için kullanacağım bir bitki olacak..

Yumrulu kökleri nedeniyle bonsaisi de yapılıyormuş...

Ayrıca bitkinin ismini bulmam konusunda bana yardımcı olan Kelebek çalısı arkadaşıma tekrar teşekkürler.

Name:  DSC07638.jpg
Views: 817
Size:  69.6 KB

Name:  DSC07639.jpg
Views: 766
Size:  54.6 KB

Kendi fotoğraflarımdan çiçekli halini bulamadım.Alttaki alıntı resimdeki gibi bir görüntü sergiliyor...

Name:  a.c..jpg
Views: 784
Size:  81.4 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön