Değerli forumdaşlar merhaba; ben de bir şikayetimi aktarmış olayım da başkaları aynı şekilde kandırılmasın. Şöyle ki : Mart ayının 3 ünde 50 Tl lik muhtelif tesbih çiçeği ve cala soğanı siparişi verdiğim "e-fidancım" sitesinde 1 hafta boyunca kargo ile alakalı bir bildirim gelmeyince kendilerini aradım. Siteleri üzerinden stokta yoktur ibaresi olmamasına ve satışı yapmalarına rağmen yine alakasız bir sayfada çok küçük puntolarla yazılmış olan ve bu çiçeklere ait soğanların mart ayının 2. haftasından itibaren hasat edileceği ibaresini gösterdiler. Stokta olmayan bir ürünü sistem satışını yapıyor ancak ürünün ellerinde olmadığını alakasız bir sayfada minnacık yazılarla belirtmişler. Buna rağmen zaten 2. haftaya girdiğimiz için bekleyeyim dedim ancak değil 2. hafta 3. hafta bile elime ulaşmayınca tekrar aradım. Bu sefer de ithalatta sorun olduğunu, gelen soğanların hastalıklı olduğunu belirttiler. Firmaya güvenimi iyice yitirdiğimden Mart sonu siparişimin iptalini ve kredi kartıma iadenin yapılmasını talep ettim, fakat talebimi işleme almalarına rağmen 2 gün sonra elime bir kargo ulaştı. Üstünde kanna ve cala yazılı muhtelif sağlıksız ve hava almayan poşette nemini alacak bir malzeme olmadan yollandığı için terlemiş ve kalibresi epey küçük soğanları teslim aldım. Filizlenmelerinden hiç umutlu olmadığım halde hepsi filizlendi ve yaprak vermeye başladı lakin birde ne göreyim başlarda emin olamadığım halde büyüdükçe farkettim ki kanna diye gönderilen soğandan resmen SÜMBÜL çıktı Canna lar henüz yapraklanmadığından bilemiyorum ancak onlardan da ümitli değilim. Bukurnazlığı yapan şirketten dürüstlük beklenemez. Benden 50 lira tokatladılar başkalarının canı yanmasın. Şirketi müteakip seferler aradım ancak anladım ki telefondan kaçıyorlar, çünkü daha önce görüştüğüm vatandaşın sesinden emin olduğum halde yetkillilerin orda olmadığını söyledi. Başka bir haftasonu görüştüğüm halde, diğer haftasonu kimsenin çalışmadığını söyleyen oldu. Anlayacağınız dürüst ticaret üzerine kurulu bir site değil. Vurkaç ile vatandaşı aldatıyorlar. Stokta olmayan ürünü satıp sonra da iade yapmamak için alakasız malzeme gönderiyorlar
|