View Single Post
Eski 24-04-2015, 19:12   #119
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Yukardaki en son mesajimda gorulen kurtlar bir sekilde Surround WP uygulamasinin soz konusu olmadigi, uygulamanin etkin sekilde yapilmadigi veya yagmurdan etkisinin azaldigi bir donemde ortaya cikmis olabilir (hangi zararliya pratikte ne kadar etki ediyor onu da henuz bilemiyorum).

Neticede bircok domateste yukarda San Marzano ustunde gozuken kurtcuktan yuzlerce, birkac domateste de sayilari 5-10 arasinda degisecek kadar boynuzlu yesil domates kurdundan vardi. Ilki genelde yaprak ortusune saldirip meyvelere pek zarar vermiyor ama ikinci gruptan tek bir kurt tek basina butun bitkiyi kisa surede mideye indirebilir. Elimde gecen seneden bir miktar Bacillus thuringiensis (BT) kalmisti ancak etkili bir uygulama icin koloni seviyesinin yuksek oldugu taze urun alip kullanmayi tercih ettim. Sonuclari hic bu kadar yakindan fotograflama sansim olmamisti. Uygulamadan bir gun sonra:

Name:  GTH1.jpg
Views: 803
Size:  34.7 KB

Name:  GTH2.jpg
Views: 798
Size:  45.7 KB

Bu da 2. resimdeki kurtcukla ayni bitki ustundeydi ama ya bir sekilde kurtuldu ya da kurtulamadi da beslenmeyi kesti ve akibeti digeri gibi olacak:

Name:  GTH3.jpg
Views: 792
Size:  45.1 KB

Boylelikle kurtlari da bertaraf ettik. Bundan sonraki asamada hastaliklarla ilgili yakindan takip gerekecek. Duruma gore, bir bakteri salgisindan uretilen Rhamnolipid ozlu yeni bir urunu denemeyi dusunuyorum.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön