Arkadaslar, forumda yeniyim. buraya yazmadan önce sizlerin paylaştıkları bilgileri de okudum. ancak kendi soruma cevap bulamadım.
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 15000 m2 lik bi arazim var. hayvancılık yapan bi arkadaşımıza icara veriyoruz. o da yonca ve mısır ekip hayvan yemi yapıyor.
Arazi ödemiş ovasında. yani dağ eteğinde falan değil ve yazları oldukça sıcak oluyor. Yer yer 40 dereceleri bulan sıcaklıklara erişiyor.
Benim isteğim oraya chandler ceviz dikmek. Ödemişte fidancılık işi yapan 2 firma ile görüştüm. ikisi de arazimde chandler cevizin yetişeceğini, sorun olmadığını söyledi.
Ancak arazimin civarındaki bahçelerde bulunan buyuk devasa ceviz ağaçlarının verdiği cevizlerin (cinslerini bilmiyorum) içleri genelde kararmış gibi oluyor. Yanlız bu bahsettiğim ağaçlar genelde tek başına olan yani dölleyicisi olmadan ceviz veren ağaçlar. Bu kararmanın nedeni acaba yaz sıcakları mı diye düşünmeden edemedim. Acaba ekmeyi planladığım chandler cevizi de ileride o şekilde olacak diye şüpheleniyorum.
Don olayları ile ilgili bir problemimiz yok izmir yöresinde ancak burda da sıcaklık soru işareti...
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
|