Selamlar,
Uzun zamandır yazma şansım olmadı. İlgilenen, yanıtlayan herkese teşekkür ederim.
Özetle,
- Tüplü Ferragnes/ferraduel fidanların (200 + %10) siparişini sonbaharda verdim ancak fidanları bahçe tesisinde gecikmeler nedeniyle Mart başında alabildim.
- Afyon'da, 980m irtifada, kuzey cephe %7 eğimli 6250m2 arazinin kullanılabilir 5750m2'sine;
5m kaydırmalı aralıklı olarak (eşkenar üçgen kenarları 5m, enine sıra arası 4m, çapraz sıraların arası 5m, tel örgü çevrili kenarlara en yakın 5m, en uzak 7m, ızgara çeken traktör ile de test edildi) olacak şekilde 225 dikim yaptık.
- bilinene en az 40 yıldır ekilmemiş bahçenin tesisinde sonbaharda dipkazan(1), pulluk(2) geçtil. Ancak kobra veya ızgara uygulayamadık çünkü yağışlar izin vermedi.
Tel örgücü, en geç 12 şubatta bitirmeyi taahhüt ettiği bahçeyi iş gücü yetersizliği ve hava muhalefeti nedeniyle 10 martta beton direk dikip tel çekemeyince, işgüzarın teki gelip 29 direği (kare bahçenin bir cephesi) mart ayının bir cumartesi gecesi kırıp gitti
Özetle, 22 Mart'ta sertifikalı, tüplü. 225 adet Balıkesir koşullarında uyanmış fidanın dikimini Afyonkarahisar'a yaptık ve Nisan başında 40cm kar ve takip eden -7C gördük
Biraz da iyi haber: Sadece iki fidanın yapraklarını kaybetme aşamasındayken bugün her sağlıksız yaprağın yanından kızıl kara sürgünleri gördüm. Kayıp şimdilik %0
Bu gece buralar -2C, anadolu ateşi

bahar gelmek bilmedi

dışarıda akşam 8 e kadar yoğun kar yağışı devam etti. Tutmadı kar, oğlanla kartopu oynayamadım

sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. "Soğuk da Aşı" dedim fidanlar için.
Dip Notlar:
Bir arkadaşım diyor ki: "Ağabey, sen fidan ektin, yaz gelmiyor, tel örgü direği diktin tutmadılar, fidan diktin nisanda -7C gördük, sakın çiçek falan ekme bahçeye, Ağustosta kar yağdırırsın, etme eyleme; patates 25 lira olacak bu sene...

"
Şaka bir yana Manisa da asmalar bile zordaymış bu sene.