[QUOTE=Lilium;1372140]Sayın poyraz2205, nickinizden tanıyamadım ama bahçeyi tanıdım, merhaba nasılsınız, Bir yıllık üyemizsiniz ama ilk mesajın bu başlığa olmuş teşekkürler.
Böyle binlerce kez falan beni mahcup ediyorsunuz, paylaşımı yardımlaşmayı seviyorum yardımcı olabildiysem kendimi mutlu hissederim, böylesine güzel mesaj içinde teşekkür ederim.
Fidanların bağlama işlemini gerçekleştirmişsiniz henüz daha erken ama yinede iyi olmuş, iplerin gövdeyi kesmemesi içinde bir şeyler kulansaydınız iyi olurdu.
Fotoğrafladığın gibi olan fidanların gövdelerinde 80-90 cm altındaki filizleri şimdiden alın diğerlerine dokunmayın. Ve bu 80-90 cm lik gövdeyi haziran sıcakları başladığında su bazlı plastik boyayla boyayınız. Haziran ayında şarköye geleceğim sizede uğrayacağım yapılması gereken bir şey olursa o zaman yaparız.
Sayın "Lilium" öncelikle selamlar ve saygılar...
Doğru kişiden doğru bilgiyi alabilmek çok önemli. Tecrube ve iyi niyet bu işin püf noktası.
Resmini çektiğim fidan denemek içindi. Görüp uyarmanıza sevindim. Bu fidanı bağlarken gövdesinde "fidan bağlama ipi" diye satılan ipi kullandım. Gövdeyi bu iple, o ipide balya ipi dediğimiz iple gerdirip kazığa bağladım. Umarım bu "fidan bağlama ipi" gövdeye zarar vermez. İlk fırsatta kontrol edeceğim. Diğer uyarılarınızın da gereğini mutlaka yapacağım.
Haziranda mutlaka Keşan'a bekliyoruz...
|