View Single Post
Eski 19-04-2015, 14:53   #2143
turhanengin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-12-2013
Merhaba Sayın hdhd06
- Katı sistem için perlit +torf daha iyi olur .%60 torf, %40 perlit karışımı yapabilirsiniz.

-75 lik boruda marul ve çilek yapabilirsiniz fakat marulların tam geliştiği dönemde kökler boruyu tıkayabiliyor.Benim sistemimdeki boru çapı 70 mm.olmasına rağmen çilek fideleri boruyu tıkamadı.Ben de artık akan su kültürü sistemimde sadece çilek yetiştiriyorum.Marul yetiştirmekten vazgeçtim.

-Çileklerinizi borulu akan su kültürüne, diğer fidelerinizi de katı sistem ,damlama sulamalı sisteminize dikebilirsiniz.

-Seram da ki katı ortam sulamasını sağlayan motor dijital bir zaman saatine bağlı olarak çalışıyor. Dijital zaman saatleri 1 dakika zaman aralıklarına kadar çalışma süreleri ayarlanabilen aletler olduğundan katı ortamdaki bitkilerin su ihtiyacına göre istenildiği şekilde ayarlanabiliyor.
Örneğin şu anada benim katı sistem ,sabah 08:00-08:05 arası ve akşam 18:00-18:05 saatleri arasında toplam günde iki defa sulanıyor.Günler geçip bitkiler büyüdükçe ve hava sıcaklığı arttıkça bitkilerin su ihtiyacı da artacak.O zaman aralara yeni sulama programları eklenecek ya da var olan sulama programlarının sulama zamanları artırılacak.
Saygılarımla Turhan Engin...

turhanengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön