View Single Post
Eski 17-04-2015, 23:56   #702
emotional_beast
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-10-2007
Sayın kiziltan merhaba,

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
En son 2-3 yıl önce üstünkörü bir araştırma yapmıştım. Bu işe tekrar heveslenip çalışmaya başladığım için hergün sabah akşam heyecanla cevap yazılmış mı diye kontrol edip araştırmaya devam ettim.

Sanırım haklısınız. Son 2 haftadır o kadar çok şey okudum ki kafam karmakarışık oldu. Zaten mantıklı olsaydım bu kadar maddeyi yüksek miktarda koyup EC değerini düşük tutulmayacağını düşünmem gerekirdi.

EC değerini düşürmek için su, arttırmak için besin eklediğimizi düşününce hatalı olduğumu tekrar anlıyorum

Burada ve google da özellikle sıvı besin formüllerini takıntı derecesinde çok aradım. Amacım yetiştireceğim bitkileri, ihtiyaç duydukları besin ve EC-PH değerlerine göre nasıl gruplayıp ortak besin deposundan beslemekti.

Hoagland eriyiği mi yoksa yoksa başka bir formül mü kullansam bilemedim. Madrasol.com'dan Fatih bey sağolsun domates eriyiği tavsiye etti. Domates formülünün, diğer bitkilerin ihtiyacı olan besinleri kapsadığını, minimum yasasına göre diğer bitkiler için de (Patlıcan, Fasulye,Biber, Salatalık, Kavun, Karpuz, Çilek) rahatlıkla kullanabileceğimi söylediler.

Sadece yüksek EC ihtiyacından dolayı domates'in deposunu ayırmamı önerdiler. Bu nedenle 2 set Domates besin kiti aldım.

Umarım başarılı olurum. Sistemi kurmaya başladığımda resimlerini paylaşacağım.

emotional_beast Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön