View Single Post
Eski 17-04-2015, 08:45   #120
Orange11
Yeni Üye

Orange11's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2015
Merhaba;
Aranıza yeni katıldım. Şubattan bu yana bende bulunan bir mandalina ağacım var. Ofisimde cam kenarında bakıyorum kendisine; ancak kendisi gittikçe kötüleşiyor ve ben daha önce hiç ağaç yetiştirmediğim için ne yapacağımı bilemiyorum. Başlarda çiçek açtı meyve verdi ama sonrasında tüm meyveleri döküldü yaprakları solmaya başladı ve dökülmeye başladı. Ofiste yerini değiştirip direkt cam kenarına aldım diğer yerinde sürekli kalorifere maruz kalıyordu burada oda sıcaklığında duruyor ve gün içerisinde cam açıp havalandırabiliyorum. Önceleri yapraklarında yapışık beyaz bir sıvı vardı. Bunun ne olduğunu araştırdım ve yapraklarının arkasına bakmam gerçeği ile karşılaştım. Yaprakların arkasında kırmızı noktalar ve beyaz yapışık bir madde vardı. Bunun üzerine 150. mllik bir şişe ile arap sabunu zeytinyağı ve karbonat karışımını yapraklarına püskürttüm ancak ağacım daha da kötüye gitti bu sefer yapışıklıklar azaldı kötü olan yapraklarını temizledim; ancak ağacım büyümeyi bıraktı ve sanki ölüyor gibi. Ne olduğunu da bilmiyorum. Öğrendiğim kadarıyla yaprak gübresi aldım ve sıvı kükürt aldım. Su ile yapraklarına püskürttüm ve kendi haline bıraktım. Normalde haftada 1 2 kez suluyordum ama çok fazla suluyor olabileceğimden sulamayı da 2 haftaya indirdim. Yine bu forumda yazlık yağ okudum ancak bulamadım.

Ağaçlar hususunda çok bilgisizim ve ağacımın kurumasını istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz minnettar olacağım.

Herkese teşekkürler.

Orange11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön